Training van hond & baas

Gedragsbegeleiding

Iedere hond is anders en niet alleen qua karakter of uiterlijk, maar ook in het reageren op prikkels. Deze reactie is afhankelijk van wat de hond drijft/motiveert. Dit wordt mede bepaald door genetische aanleg, het karakter en de opvoeding, maar ook zeker emoties kunnen hierbij een rol spelen.
Als je tegen gedragsproblemen aanloopt met je hond is het belangrijk om de hond in zijn geheel te zien. Bij gedragsproblemen kunnen er soms lichamelijke of medische problemen zijn. Maar ook voeding of trauma’s uit het verleden kunnen hier onderliggen.
Samen met de hond en jou als baas ga ik onderzoeken hoe we het probleem kunnen oplossen. Ik werk op een positieve manier en maak geen gebruik van fysieke correcties. Een hond heeft het vermogen om zelf keuzes te maken. Het belonen van de juiste keuze zorgt ervoor dat de hond dit gedrag vaker zal laten zien. Op deze manier is het trainen met jouw hond leuk en werk je aan een goede band.

Gedrag omvormen is niet in een handomdraai gedaan, dit vraagt om tijd en maatwerk. Voor een eerste kennismaking spreek ik graag eerst bij jullie thuis af. Zo kan ik zien hoe de hond zich gedraagt in zijn eigen omgeving en probeer ik een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het probleem. Na de eerste kennismaking zal ik een verslag maken, waarin de eerste handvatten staan beschreven.
Afhankelijk van het probleem en de stappen die jullie maken plannen we vervolgsessies in.

 

Training

Het is een uitdaging en ontzettend leuk om jezelf en je hond nieuwe oefeningen aan te leren. Naast het trainen van de basisoefeningen (zoals, zit, af, blijf en hier komen) kan je aan de slag met balansoefeningen, een parcours lopen, zoekspelletjes enz. Het is vooral goed om te ontdekken wat je samen leuk vindt om te doen!

Voor zowel individuele training, training in groepsverband en workshops kun je bij mij terecht. Een individuele training kan bij mij op locatie plaatsvinden, maar ook in uw eigen omgeving. Voor een training kun je contact opnemen via het contactformulier of mailen en/of bellen. Als er een workshop staat gepland kun je je inschrijven via de website.

Tarieven

Intake gedragsbegeleiding    € 60  

Gedragsbegeleiding vervolg  € 30 per 30 min       

Privé training                                 € 30 per 30 min 

10-strippenkaart                        € 120
(groepstraining)